Parco Nazionale dei Monti Sibillini.

Cijfers:

  • opp. 70.000 ha.
  • bewoners 13.000
  • Gemeenten: Amandola, Arquata del Tronto, Montefortino, Montegallo, Montemonaco, Acquacanina, Bolognola, Castelsantangelo, Cessapalombo, Fiastra, Fiordimonte, Pievetorina, Pievebovigliana, San Ginesio, Ussita, Visso.
Een bergketen van 30 km lang met 30 toppen van meer dan 2000m, met als hoogste berg de Monte Vettore (2476m hoog).
Eeuwenlang beschouwden de bewoners deze bergen als magische plek, waar talrijke legendes ontstonden; op de Monte Sibilla zou nog ooit een profetische Sibille gewoond hebben en in het meer Lago di Pilato zou het lichaam van Pontius Pilatus zijn terecht gekomen.

Ideale omgeving om te wandelen en te mountainbiken, vooral de wandelingen naar de lago di Pilato enn de Gola dell'Infernaccio is de moeite waard! (Beschrijvingen van wandel-, fiets- en autotochten

In de winter kan er op verschillende plaatsen geskied worden.
Men kan de skipistes natuurlijk niet vergelijken met die van de Alpen of Dolomieten, doch doordat het hier beduidend minder druk is, kan er meer geskied worden en zijn er geen files aan de skiliften.

De fauna van het park bestaat o.a. uit wolven, roofvogels zoals de koningsarend maar ook uit een zeldzaam kreeftje de chirocephalus marchesonii die alleen in de Lago di Pilato voorkomt.
Jaarlijks (meestal in juni) verandert de hoogvlakte de Piano Grande zich in een kleurrijk bloementapijt, een prachtig schouwspel!

website


Work4Web | sitemap
info@vakantiemarche.eu